Sådan starter du til et systembillede i Cisco 2500

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den serielle konsolkabel 9-polet stik i den serielle kommunikationsport på Windows XP-computeren.

2.

Slut den anden ende af seriekonsolkablet i konsolporten på Cisco 2500 og tænd Cisco 2500.

3.

Klik på knappen 'Start' på proceslinjen Windows XP, Klik derefter på 'Kør' boksen. Skriv 'hypertrm' og klik på 'OK' knappen. Hyperterminal-programmet vises.

Skriv et navn, f.eks. 'Cisco 2500' i 'Navn' boksen og klik på 'OK'.

p> 5.

Klik på rullemenuen 'Opret forbindelse' og vælg 'Com' -porten, der nu er tilsluttet Cisco 2500 (normalt kommer det til at være Com 1, Com 2, Com 3 eller Com 4).

6.

Klik på rullemenuen 'Bits per sekund' og vælg '9600'.

7.

Vælg rullemenuen 'Flow control' og klik på 'None', og klik derefter på 'OK' knappen.

8.

Tryk på 'Enter' Cisco-kommandolinjens grænseflade vises. Indtast konsoladgangskoden, hvis du ønsker det, og tryk på 'Enter' -tasten.

9.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter' -tasten. Indtast adgangskoden Privileged Exec-tilstand, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

10.

Skriv 'config t' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'boot system flash my\_image\_filename', erstatte 'my\_image\_filename' med det nøjagtige navn på den billedfil, du ønsker at starte. Tryk på 'Enter' -tasten.

11.

Skriv 'Afslut' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'copy run start' og tryk på 'Enter' tasten. Routeren er nu konfigureret til at starte fra den angivne billedfil.

Cisco 2500, som de fleste Cisco-routere, indeholder evnen til at gemme mere end et systembillede. Hvis du opdaterer eller opgraderer en router ved at gemme et nyt systembillede, der skal blinke, skal routeren konfigureres til at starte med det nye billede. Cisco IOS giver en kommandolinje grænseflade, der kan bruges til at ændre boot image konfigurationen i et par trin.