Microsoft Firewall Problemer i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  De fleste Windows XP-brugere ved, at Service Pack 2 introducerede en Windows Firewall, en funktion, der forårsagede mange hovedpine, indtil det blev bedre forstået. Ikke kendt for de fleste, men Service Pack 1 omfattede også Windows Firewall, omend en meget mere grundlæggende og 'usynlig' form for den. Disse sikkerhedsforbedringer er dog ikke kommet uden omkostninger. Nogle almindelige problemer eksisterer stadig med Windows Firewall (som brugt i Windows XP).

Udgående vs Indgående forbindelser

Den version af Windows Firewall, der følger med Service Pack 1, kun administrerede forbindelser, der kommer fra internettet, ikke til Internet. Det vil sige, at eksterne servere skulle sikre din tilladelse til at etablere en forbindelse, men applikationer på din computer kunne etablere forbindelse til en fjernserver frit. Da problemet med orme og vira blev mere udbredt, blev dette aspekt et problem, da inficerede maskiner ikke kunne stoppe sig fra at sprede infektionen.

Blokerede forbindelser

Med udgivelsen af ​​Service Pack 2 oplevede mange brugere en situation hvor mange af de programmer, de brugte dagligt, ophørte med at fungere korrekt. Denne version af Windows Firewall (som styrer indgående såvel som udgående forbindelser) blokerede porte, der er nødvendige af disse programmer for at etablere forbindelse til internettet. Firewall-software genkendte endnu ikke ansøgningerne som 'autoriseret', så det blokerede dem og troede, at de var en form for malware.

Sikkerhedshuller

Da Windows XP stadig er det mest anvendte operativsystemsoftware i verden fra 2010 er opdateringer til Windows Firewall blevet mere og mere vigtige for at beskytte brugerne mod nye trusler. Desværre er virusskrivere blevet mere subtile i form af deres angreb. Moderne vira knytter sig ofte til eller maskerer som legitime programmer, og Windows Firewall (oprindeligt skrevet i 2004) kan undertiden ikke fortælle forskellen. Dette resulterer i hyppige sikkerhedsopdateringer udstedt af Microsofts sikkerhedshold.

Komfort og lethed -Of-Use

Windows XP-brugere er endelig vant til livet bag den moderne Windows Firewall. Men da det først kom i fokus i Service Pack 2, forvirrede det mange brugere om dets formål, og de blev hurtigt irriteret, da deres programmer stoppede med at fungere. Tross alt har selskabet ikke distribueret tekniske 'hvidbøger' vedrørende denne nye teknologi med softwaren. Firewall dukkede op (og stadig gør) i, hvad Microsoft kalder 'Sikkerhedscenter', og endda indebærer ændringer i firewallindstillingerne at åbne mindst to eller tre ekstra egenskaber og værktøjer paneler. Derudover mangler de fleste computerbrugere viden om brugen af ​​'porte', 'proxies' og 'sockets', som alle er en del af firewallindstillingerne.