Sådan fejlfindes et webinar

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at du har de minimale platformskrav til webinar. Nogle problemer at kigge efter er computeroperativsystemer som Windows 98 SE, 2000, XP, Vista eller 7. Se også efter specifikke versioner af en bestemt browser, f.eks. IE, Mozilla Firefox eller Netscape, Mac Operativsystemkrav og Adobe Flash Player-versioner .

2.

Tilmeld til webinar. Nogle webinarplatforme gør det meget nemt, og nogle kræver ikke engang det, men tjekke på forhånd, så du er forberedt. Hvis du registrerer og udfylder formularer i sidste øjeblik, kan det gøre dig sent for webinaret.

3.

Følg alle retninger på skærmen for at konfigurere webinar. Hver virksomhed er anderledes, så vær opmærksom på detaljer.

4.

Log ind på webinarplatformen flere dage i forvejen for at teste din forbindelse til systemet. Hvis du har problemer og ikke kan løse det, skal du straks kontakte værtsfirmaets support system.

5.

Kontroller din internetforbindelse, hvis du ikke kan få adgang til sessionen. Hvis dit internet er tilsluttet, skal du sørge for, at webinarplatformen accepterer din hastighed på service. Dette er især vigtigt for opkaldsanvendelser. Nogle webinarplatforme virker med opkaldsforbindelse, men du skal forsøge at forbinde tidligere og muligvis ikke kunne at deltage i kontekster i realtid.

6.

Sluk for firewalls, så adgangen til webinar ikke er blokeret af din browser, server eller virusprogram. Hvis du vil forlade firewallen, skal du tilføje webinarwebadressen til din udelukkelsesliste, så den ikke er blokeret.

7.

Kontroller computerens højttalertilslutning og lydstyrke i kontrolpanelets skærm for volumenproblemer. Hvis du bruger hovedtelefoner eller hovedtelefonmikrofonkombinationer, skal du sørge for, at de fungerer ordentligt i begge ender. Lav en optagelse med lydoptageren i computerens tilbehørsfil, og afspil den igen for at sikre dig Du kan høre det.

8. Prøv en anden browser, hvis du stadig ikke kan komme til webinaret eller har problemer med at høre eller se præsentationen.

9.

Check med webinarkonferenceplatformen for specifikke fejlfindingsproblemer, som andre måske har haft tidligere. Firmaet kan levere beslutninger til dets specifikke tjeneste.

Webinars giver mulighed for at deltage i møder, konferencer, klasser og salgssteder online. De sparer rejse penge og tid til præsentanter og gæster og gør møder tilgængelige for folk, der ville have savnet dem. De fleste webinarplatforme er pålidelige, men det hjælper med at vide, hvordan man fejler dem og løser lejlighedsvis fejl.