Sådan opretter du forbindelse til VNC i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Hvis du har en ældre version af Windows, er ikonet mærket 'Programmer'.

2.

Klik på 'Real VNC' i programgrupperne, klik på 'VNC Viewer' -gruppen og klik derefter på 'Kør VNC Viewer.' Dette åbner en forbindelsesdialogboks.

3.

Indtast navnet på den computer, som du vil oprette forbindelse til. Hvis serveren kræver et kodeord, skal du klikke på knappen 'Indstillinger' og indtaste adgangskoden.

4.

Klik på 'OK'. Et terminalvindue åbnes, da forbindelsen til serveren er etableret. Når processen er færdig, vil du blive vist et desktopvindue på den eksterne maskine.

VNC er et softwareprogram, der giver dig mulighed for at styre en computer på afstand. VNC er en lille applikation, der kører på både serveren (den computer, du vil styre fjernbetjeningen) og klienten (din lokale maskine). VNC findes i din liste over Windows-programmer i menuen Start. Denne software er en komponent, der bruges i netværksadministration. Du kan oprette forbindelse til computeren og foretage fejlfinding eller konfiguration af stationære computere fra hvor som helst i virksomhedens netværk.