Typer af trådløs NIC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse NIC- eller netværkskort kan opdeles i kategorier afhængigt af typen af ​​trådløst netværk, som de forbinder. De kan være interne eller eksterne ved hjælp af USB-porte. De forskellige typer varierer i båndbredde, rækkevidde og penetration.

Trådløs A

Trådløs A er den første standard efter den originale trådløse specifikationer. Det bruger 5Ghz frekvensområdet for at undgå overfyldte 2,4Ghz-rækkevidde andre standarder brug. 5Ghz har et begrænset udvalg og trænger ikke ind i vægge lige så godt som 2,4 GHz-serien. Trådløs A er begrænset til 54 Mbps teoretisk båndbredde, som overskrider 20 Mbps i reelle forhold.

Trådløs B

Trådløs B var den første trådløse standard vedtaget af offentligheden. Fordi det bruger 2,4 GHz-båndet, var det begrænset til 11 Mbps båndbredde, når udstyret kom ud i begyndelsen af ​​dette århundrede. Det blev bredt vedtaget, fordi det havde en lavere pris end Wireless A og tilbød en længere rækkevidde og bedre væggennemtrængning. Trådløs B er ikke kompatibel med trådløst A-udstyr.

Trådløs G

Trådløs G er en udvikling af Wireless B, der bruger den samme type frekvensmodulering som trådløs A. Det tillader den samme 54 Mbps båndbredde som trådløs A, med trådløse bets rækkevidde og væggennemtrængning. Ligesom trådløs A er 54 Mbps båndbredde teoretisk. Den faktiske båndbredde er omkring halvdelen. Trådløs G er kompatibel med trådløst B-udstyr.

Trådløs N

Trådløs N er den nyeste standard. Mange producenter frigjorte 'Pre-N' -hardware allerede i 2007 for at give deres kunder adgang til hurtigere hastighed. De fleste 'Pre-N' -hardware fungerer kun med adgangspunkter og NIC fra samme producent. Wireless N-finalen blev tilgængelig i oktober 2009, og giver båndbredde op til 300 Mbit. Wireless N bruger flere antenner til at transmittere dataene på forskellige kanaler.