Sådan genstarter du en fjernbetjening som administrator

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen Windows 'Start' på din lokale computer. Skriv 'cmd' og tryk 'Enter' for at åbne kommandolinjen. Hvis du bruger et ældre operativsystem, skal du vælge 'Kør' og derefter skrive 'cmd' i tekstboksen.

2.

Indtast følgende tekst i kommandolinjen: < br />


shutdown --m \\ computernavn --r --fErstat 'computername' med din computerens computernavn, der findes i systemindstillingerne. Du kan også bruge computerens IP-adresse til at genstarte den. Kommandoen 'r' fortæller afbrydelsesværktøjet for at genstarte maskinen, og 'f' -knappen lukker ned løbende programmer.

3.

Tryk på 'Enter'. Indtast administratorens adgangskode, når du bliver bedt om det. Afbrydelsesprogrammet returnerer en succesmeddelelse, når computeren genstarter.

Du har brug for administratorrettigheder til at genstarte en fjerncomputer på dit netværk. Windows-kommandoen 'shutdown' giver dig mulighed for at genstarte enhver netværkscomputer, men før den udfører genstartsprocessen, skal du indtaste din administratoradgangskode. Afbrydningskommandoen er tilgængelig på operativsystemer til netværksserver, og den udføres hurtigt ved hjælp af Windows-kommandolinjen.