Sådan konfigureres en statisk IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværk og Internet', og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter', og klik derefter på 'Administrer netværksforbindelser.'

2.

Højreklik på netværksadapteren og vælg 'Egenskaber .' Et nyt konfigurationsvindue åbnes. En liste over protokoller vises. Klik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og klik på knappen 'Egenskaber'.

3.

Klik på indstillingen mærket 'Brug følgende IP-adresse.' Tre tekstbokse aktiveres, når dette valg er lavet.

4.

Indtast computerens statiske IP-adresse i tekstboksen 'IP-adresse'. Indtast subnetmasken og standard gateway til computeren. Disse indstillinger leveres af din netværksadministrator, hvis du ikke kender værdierne.

5.

Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne og lukke vinduet . Genstart din computer, og den statiske IP-adresse anvendes til dit netværkskort.

De fleste netværksadministratorer konfigurerer klientcomputere med en dynamisk IP-adresse, hvilket betyder, at den ændres hver gang computeren starter. Du kan dog konfigurere en computer til at have en statisk IP-adresse, hvilket betyder, at det aldrig ændres, selvom computeren genstarter. Dette gøres almindeligvis på Windows-servercomputere, men du kan også statisk IP-adresse på klientbordsmaskiner. Indstillingerne er konfigureret i din Windows-netværksopsætning.