Reaktiv Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Reaktiv routing registrerer ikke alle ruter, der er tilgængelige i et netværk. Dette gør systemet lettere. Der er ingen lagring af rutetabeller, og det er ikke nødvendigt at beregne bedste-scenarier. Ulempen ved dette er, at ruteopdagelsen kan forårsage forsinkelser i transmission.

Metode

Når en rute er nødvendig, oversvømmer systemet netværket med ruteforespørgselspakker. Disse sendes ud til straks tilsluttede routere, der overfører anmodningen om en sti til en bestemt destination. Hvis en router med kontakt til destinationen er nået, returnerer meddelelserne dens tilgængelighed. Det første svar, der modtages, bestemmer den rute, der skal bruges.

Implementering

Reaktiv routing kan forårsage overhead på et netværk ved at tilstoppe kanaler med ruteanmodninger. Systemet er egnet til konstant skiftende netværk som Ad Hoc Mobile Networks. I disse netværk ændrer de noder, der skaber links, over hvilke en rute kan krydse, konstant forandring og ikke arbejdeoptagelse. Reaktiv routing er også kendt som 'On-Demand Routing.' Der er ikke en Reaktiv Routing Protocol; Det er snarere en kategori af routingprotokoller.