Sådan fejlfindes et ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på ikonet 'Start' og indtast 'Kontrolpanel'. Klik på linket 'Sikkerhed' og derefter 'Windows Firewall.'

2.

Deaktiver Windows Firewall ved at klikke på 'Slå Windows Firewall til eller fra' link. Giv administrator rettigheder, hvis du bliver bedt om det. Hvis du bruger en tredjeparts firewall som Norton eller McAfee, skal du navigere til din antivirusprogrammets menu og manuelt deaktivere firewallen. Deaktivering af firewalls på computere, der er tilsluttet ad hoc-netværket, kan fjerne eventuelle begrænsninger, der var gældende for netværksadgang.

3.

Åbn 'Kommandoprompt' -programmet, der findes i 'Programfiler.' Type 'Ping' efterfulgt af et mellemrum og derefter en IP-adresse på en computer på netværket . For at finde IP'en for en computer på netværket skal du åbne kommandoprompt på den computer og skrive 'ipconfig.' En liste med computerens IP-adresse vises. Hvis pingen ikke lykkes, ligger problemet med selve netværket.

4.

Placer computere på netværket væk fra eventuelle interfererende forårsagende enheder som mikrobølger eller radioer. Sørg for, at de computere, der er tilsluttet ad hoc-netværket, ikke har nogen interfererende forårsagende enheder mellem dem.

Tips og advarsler

  • Hvis en eller flere enheder har problemer med at oprette forbindelse til ad hoc-netværket, skal du frakoble alle enheder fra netværket og genskabe netværket.
  • Et ad hoc-netværk er et begrænset, midlertidigt netværk oprettet mellem to enheder, typisk bærbare computere. Et ad hoc-netværk er begrænset til en kort afstand omkring hovedenheden og fungerer ikke længere, når den sidste enhed i netværket afbryder forbindelsen fra netværket. Fejlfinding ad hoc netværksproblemer ved at deaktivere enhver firewall software på computere, pinging enheder på netværket for at kontrollere netværksproblemer og placere enhederne væk fra enhver forstyrrelse forårsaget af elektronik.