Sådan opretter du et websted på en Apache-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Følg installationsvejledningen til operativsystemplatformen. Nogle Linux-versioner anbefaler at installere hjælpeprogrammer eller andre moduler for at forbedre robustheden af ​​din server, og du vil være klogt at hente og installere disse anbefalede komponenter på dette tidspunkt. Du kan i stedet vælge at installere pakken LAMP (Linux Apache MySQL PHP) eller WAMP (Windows Apache MySQL PHP) pakken, afhængigt af hvilken af ​​de to platforme du bruger.

2.

Naviger til Apache s-tilgængelige katalog og kopi standardkonfigurationsfilen til en ny fil, der er opkaldt efter dit nye websted. Hvis dit nye websted eller domæne f.eks. vil blive navngivet 'skattejægere, 'Giv din nye konfigurationsfil det samme navn. Dette er den konfigurationsfil, du vil bruge til at gemme indstillingerne for dit nye websted.

3.

Rediger den fil, du oprettet i trin 2 og sørg for at følgende linjer er til stede:Servernavn din server (fuldt kvalificeret domænenavn)

ServerAdmin youremail @ yourserver .com (meddelelser sendes her)

DocumentRoot / var / www / (Apache ser efter sider her)Disse udsagn fortæller Apache den navnet på din server, hvor webstedets dokumenter skal findes, og hvor du kan sende e-mail-meddelelser om serveren.

4.

Rediger konfigurationsfilen apache2.conf, typisk placeret i Apache-mappen, og sørg for at følgende linjer er til stede:ServerName localhost

DocumentRoot / var / wwwGem filen og slip editoren.

5.

Ved kommandoprompten skal du udstede følgende kommandoer for at deaktivere Apache ' s standardwebsted, der hedder 'standard' og aktiverer dit nye websted, som vi kalder 'yourserver'.a2dissite default

a2ensite yourserverGenindlæs Apache-serveren med følgende kommando, så nye konfigurationsindstillinger træder i kraft:/etc/init.d/apache2 reload (Linux)Hvis Apache-serveren ikke kører og ikke genindlæses, skal du starte din Apache-server med en ' start 'kommando:


< br /> / etc / init.d / apache2 start (Linux)Dette skal gøre din Apache-server klar til at vise sider til dit nye websted.

6.

Naviger til mappen '/ var / www' og opret en mappe med navnet på dit nye websted. Dette er den mappe, hvor du lægger sider og andre dokumenter til dit websted. Opret en side med navnet 'index.html', eller kopier dit pre-build-websted og indsæt det i den nye mappe.Brug din yndlingsbrowser og tast 'localhost / yourserver '(hvor' yourserver 'er navnet på dit nye websted) i adresselinjen og tryk' Enter '. Hvis du ser din nye hjemmesidevisning, har du med succes oprettet et websted på en Apache-server.

Apache Webserver, en gratis download fra The Apache Project-webstedet, har stor popularitet på globalt plan. Dens robuste funktioner giver en solid platform til hosting websites i verdensklasse. Det faktum, at der er Linux- og Windows-versioner, tilføjer fleksibiliteten og udvider basen for potentielle brugere. De forskellige platforme adskiller sig i installationsprocessen og mindre detaljer i konfigurationen, men de grundlæggende trin er de samme fra et operativsystem til et andet.