Sådan opsættes Home LAN Internet Sharing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et CAT5 netværkskabel til routeren / firewall WAN / Internet-porten. Tilslut den anden ende af CAT5-kablet til Ethernet-porten på bredbåndsmodemet, der giver forbindelse til internettet.

2.

Tænd for router / firewall og bekræft, at status lys til router / firewall (ikke statuslampe for netværksporte) er grønne.

3.

Slut et CAT5-netværkskabel til Ethernet-netværksporten på Windows-computeren. Tilslut den anden ende af CAT5-netværkskablet til et LAN-netværk (Local Area Network) Ethernet-port på routeren / firewallen.

4.

Tænd computeren. Klik på knappen 'Start', klik derefter på 'Programmer' eller 'Alle programmer', vælg derefter 'Tilbehør' og klik derefter på kommandolinjepictogrammet (hvis du kører Windows XP) eller højreklik på kommandolinjens ikon og klik på 'Kør som Administrator '(hvis du kører Windows 7 eller Vista). Kommandolinjevinduet vises.

5.

Skriv 'ping www.ehow.com' og tryk på 'Enter' -tasten. Hvis der modtages fire svar, er standardindstillingerne for router / firewall kompatible med modemet, der kræves ingen yderligere konfiguration, og du kan nu tilslutte andre computere til router / firewall LAN-porte, så de kan oprette forbindelse til internettet. Hvis fire svar ikke modtages, skal du gå videre til næste trin.

6.

Skriv 'ipconfig / all' i kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten. Bemærk gateway-IP-adressen tildelt lokalnetværksadapteren i kommandolinjens output.

7.

Åbn Internet Explorer-browseren og indtast gateway-IP-adressen, der tidligere blev noteret adresselinjen placeret øverst i Internet Explorer-vinduet. Tryk på 'Enter' -tasten. Webstedet til router / firewalladministration skal vises.

8.

Indtast standard brugernavn og adgangskode til routeren / firewall og tryk på 'Enter' -tasten. Standardoplysningerne er normalt ordet 'admin' for både brugernavn og adgangskode eller et tomt brugernavn med et kodeord for 'admin' (eller omvendt) eller et brugernavn på 'admin' og 'adgangskode' som adgangskode. Administrationens grundlæggende grundlæggende webside for routeren / firewallen vises.

9.

Naviger til siden for internetnetværksindstillinger og indtast konfigurationsindstillingerne fra internetudbyderen til tilslutning af en router / firewall til bredbåndsmodemet. Gem indstillingerne og genstart derefter routeren / firewall.

10.

Skriv 'ping www.ehow.com' i kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten. Bekræft, at der modtages fire svar i kommandolinjens output. Du kan nu tilslutte andre computere til router / firewall LAN-porte og genstarte computerne. Computererne deler nu det lokale netværk og er konfigureret til at oprette forbindelse til internettet.

Tips og advarsler

  • Standard computerindstillinger for de fleste platforme har DHCP dynamisk IP-adressering), der gør det muligt for router / firewall automatisk at tildele IP-adresser til computere, når de starter. Hvis nogen af ​​computere ikke kan oprette forbindelse til internettet efter at have fulgt ovenstående procedure, skal du kontrollere computerens IP-konfiguration og sikre, at den er konfigureret til automatisk at hente en IP-adresse (DHCP) og derefter genstarte computeren og forsøge at oprette forbindelse til Internet igen.
  • Internetudbydere omfatter normalt et simpelt bredbåndsmodem eller en enhed, der er et kombinationsmodem og en router, der har en Ethernet-netværksport for at oprette forbindelse til internettet. Ved at installere en firewall eller router enhed, der indeholder funktionen Network Address Translation og flere private netværksporte, kan en enkelt forbindelse til internettet deles af flere computere.