Typer af DSL-teknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Digital Subscriber Line (DSL) er en kommunikationsteknologi, der kan bruge kobberlinjer som dem, der anvendes af det offentlige telefonsystem. Med DSL er det muligt at sende flere strømme af information på samme ledning samtidig uden indblanding, så tale-, data-, video- og lydkommunikation kan gå gennem samme ledning samtidig. Uden DSL ville mange af de avancerede funktioner på internettet ikke være mulige, ligesom samtidige uploads og downloads.

ADSL

DSL kommer også i en række smagsoplevelser. ADSL eller asymmetrisk DSL indebærer en hurtigere downloadhastighed end upload. Det gør det asymmetrisk. ADSL bruger offentlige telefonlinjer til at transmittere data på en digital frekvens i en upstream og downstream-kapacitet. ADSL kan opnå nedstrømssatser, der nærmer sig 8 Mbps og opstrømspriser til 1 Mbps. ADSL indstiller disse datastrømme bortset fra de analoge signaler, der anvendes af telefoner og faxmaskiner. ADSL-signalet bruger en anden frekvens, så det er muligt at bruge telefonen normalt, selv når du surfer på nettet. Dette er praktisk til hjem og små virksomheder.

G.Lite eller DSL Lite

G.Lite (også kendt som DSL Lite eller splitterless ADSL) er en langsommere version af ADSL. Splitting betyder at tage telefonlinjen og splitte i stemme og data. G.Lite udfører imidlertid ikke opdeling af linjen ved brugerens ende; i stedet splitter det det i telefonfirmaets ende. Dette sparer omkostningerne til, hvad telefonvirksomhederne kalder 'truckens rulle' (kørsel ud til forbrugeren for at udføre jobbet). G.Lite, tilvejebringer en datahastighed fra 128 Kbps til 384 Kbps opstrøms og fra 1.544 Mbps til 6 Mbps nedstrøms. DSL-eksperter forventer, at G.Lite bliver den mest installerede form for DSL.

HDSL

En anden DSL-model er HDSL (High-Bit Digital Digital Subscriber Line). Det vil fungere mellem telefonselskabet og en kunde, og det vil også fungere som en bredbånds digital transmission inden for en virksomhedsside. HDSL's hovedkarakteristika er, at det er symmetrisk, hvor upload og downloadhastigheden er den samme i begge retninger. HDSL kan bære så mange data på en enkelt ledning af twisted pair-kabel (en af ​​de grundlæggende ledningskonfigurationer) som kan transporteres på en T1 (T-carrier) linje. En T1-linje er en bestemt type kobber- eller fiberoptisk telefonlinje. Det kan bære flere data end en normal telefonlinje. HDSL bruger to standard telefonlinjer til 1,5 Mbps overførselshastigheder og giver mulighed for at kombinere tre telefonlinjer til 2,0 Mbps hastigheder. HDSL teknologien giver et alternativ til T1-forbindelse. HDSL-forbindelser er populære hos virksomheder, der skal uploade og downloade data ofte.