Sådan opsættes en gratis VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel' på Windows 7-computeren, der er forbundet til det private netværk, som du ønsker at få adgang til via en VPN. Vinduet 'Kontrolpanel' vises.

2.

Dobbeltklik på ikonet 'Netværk og delingscenter'. Klik på 'Change Adapter Settings' i vinduet 'Network and Sharing Center'.

3.

Tryk på tasterne 'ALT' og 'F' samtidig eller klik på ' Fil '-menuen. Klik på 'Ny indgående forbindelse' i rullemenuen, der vises. I det vindue, der vises, skal du klikke for at vælge hver konto, du ønsker at give tilladelse til VPN, tilsluttes Windows 7-computeren.

4.

Vælg 'Via internettet' knappen 'Næste'.

Klik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' i listen over protokoller, og klik derefter på vinduet 'Egenskaber'. Vinduet 'Indkommende IP-egenskaber' vises.

6.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad ringer til adgang til mit lokale netværk'. Klik på 'Tildel IP-adresser automatisk ved hjælp af DHCP' -knappen, og klik derefter på knappen 'OK'.

7.

Klik på knappen 'Tillad adgang' for at acceptere de valgte indstillinger (som vil muliggøre Local Area Network kommunikation via VPN). Klik på knappen 'Luk' for at afslutte den indgående VPN-forbindelseskonfiguration.

8.

Konfigurer routeren eller firewallen fra port 1723 til IP-adressen til Windows 7-computeren. Aktivér 'PPTP' igennem på router eller firewall (hvis det er relevant for firewall eller router).

9.

Klik på knappen 'Start' på fjernbetjeningen Windows 7 , og klik derefter på 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Netværk og Internet', og vinduet 'Netværk og internet' vises.

10.

Klik på linket 'Netværk og delingscenter'. Klik på linket 'Opret en ny forbindelse eller et netværk'.

11.

Klik på 'Opret forbindelse til en arbejdsplads' og klik på 'Næste' knappen. I det næste vindue skal du klikke på 'Brug min internetforbindelse (VPN)'.

12.

Indtast routers eller firewallens internetside IP-adresse, der beskytter Windows 7 VPN-computeren i 'Internet adresse:' felt. Indtast et navn til VPN-forbindelsen i feltet 'Destinationsnavn'. Klik på knappen 'Næste'.

Skriv navnet på den brugerkonto, der har tilladelser til at oprette forbindelse til Windows 7 VPN-computeren i feltet 'Brugernavn' og skriv adgangskoden til den samme konto i feltet 'Password'. Klik kun på afkrydsningsfeltet 'Husk denne adgangskode', hvis den eksterne Windows 7-klientcomputer er en privat computer, og klik derefter på knappen 'Opret'.

14.

Klik på 'Connect Now', og klik derefter for at teste den nye VPN-forbindelse.

VPN (Virtual Private Network) -teknologi kan gøre det muligt for dig at oprette forbindelse til et fjernt privatnetværk eller en computer via internettet. Dette gøres ved at etablere en krypteret 'tunnel', hvorved de eksterne computere og private netværtsværter kan kommunikere sikkert. VPN-teknologi er indbygget i de fleste nuværende Microsoft Windows-computere.