Sådan sikkerhedskopieres DHCP-databasen i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på Windows-serveren, hvor DHCP er installeret og konfigureret. Du skal logge ind med en konto, der er medlem af enten den lokale sikkerhedsgruppe 'Administratorer' eller 'DHCP-administratorer'.

2.

Åbn DHCP-styringsværktøjet ved at trykke på ' Windows Nøgle + R 'på tastaturet. Skriv 'dhcpmgmt.msc' i feltet 'Kør ...' og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Fremhæv serverens navn i DHCP-konsolvinduet og vælg 'Backup ...' i menuen 'Action'.

4.

Vælg en mappe for at gemme backupfilen. Som standard gemmer Windows automatisk sikkerhedskopier i mappen '\% systemroot\% \ system32 \ DHCP \ backup'. Bemærk, at hvis du ikke vil have din manuelle sikkerhedskopiering overskrevet af en efterfølgende automatisk backup, skal du vælge en anden mappe end standard.

5.

Tryk på 'OK' for at Udfyld sikkerhedskopien.

Tips og advarsler

  • Manuelle DHCP-databasebackups kan kun udføres på den server, hvor DHCP er installeret.
  • For at sikre, at du kan gendanne DHCP-databasen i tilfælde af en hardwarefejl, skal du også bruge NTBackup-programmet eller et andet tredjepartsprogram til at gemme dine filer på bånd eller andre offlinemedier.
  • Dynamisk Host Configuration Protocol (DHCP) er den mekanisme, hvormed unikke IP-adresser kan konfigureres og distribueres automatisk til computere på tværs af et virksomhedsnetværk, og DHCP-databasen er, hvor konfigurationsoplysningerne er gemt. Som standard oprettes den Windows-server, hvor DHCP er installeret, en automatisk backup hvert 60 minut. Men manuelle sikkerhedskopier af databasen kan også laves til enhver tid.