Oplysninger om Netcat

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Netcat fungerer som en computernetværkstjeneste, der bruges til at skrive og læse netværksforbindelser via transmissions kontrolprotokol og bruger datagramprotokol. TCP gør det muligt at udveksle data mellem netværksværter. UDP gør det muligt for computerprogrammer at sende meddelelser, også kaldet datagrammer, til andre værter inden for et netværk uden at skulle oprette dedikerede databaser mellem disse værter.

Funktion

Netcat bruges som en back-end-enhed, der kan være styret af andre programmer. Netcat kan beregne, hvordan datasæt eller datakode vedrører hinanden. Som et resultat er Netcat også brugt til netværksundersøgelse og eliminering af fejl i computerkode.

Funktioner

Netcat-funktioner omfatter udgående og indgående netværkstilslutninger fra enhver port. En port er en virtuel dataforbindelse mellem programmer via et computernetværk. Netcat indeholder også indbyggede port-scanningsevner og kan give andre programtjenester mulighed for samtidig at etablere netværksforbindelser. Computere i netværk udveksler data eller digital information. Denne netværksdataudveksling er muliggjort ved brug af visse standarder og retningslinjer kaldet protokoller. Netcat er et Linux operativsystemværktøj, der bruger protokoller i netværksforbindelser.