Hvad er en computer firewall definition?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en firewall?

De fleste hjemmedatamaskiner er købt med firewall-software, der allerede er installeret, for at beskytte mod installation af ondsindet spyware, når brugeren er online. Firewalls er også installeret på ethvert netværk, hvor brugeren ønsker sikker adgang fra en server til en anden maskine.

Hvorfor definere brugere?

I et stort firma er ikke alle medarbejdere eller skal kunne få adgang til alle fil inden for det interne netværk. Kun brugere og softwareklienter, der har brug for adgang til en bestemt ressource på netværket, får mulighed for det.

Teknikker

Firewalls giver beskyttelse ved at verificere de indgående pakker, der blev anmodet om, og efter NAT eller Netværksadresse Oversættelse for at skjule brugerens IP-adresse fra omverdenen, samt blokering af trafik fra bestemte IP-adresser. Computeren er også adskilt af en proxyserver. En firewall tilbyder beskyttelse ved enten at tillade eller blokere andre brugere fra at få adgang til et netværk afhængigt af brugerens autorisation. Computeren, routeren eller serveren er afhængig af specifikke brugerdefinitioner til at angive tilladt trafik fra uønskede sikkerhedsrisici.