Forskellige sikkerhedsprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kommunikation over internettet skal altid sikres med hensyn til privatlivets fred og fortrolighed. Internet kommunikation leveres af pakker via et netværk. Disse pakker er lette for angriberne at opfange, hvis de har udnyttet netværkets sårbarheder og trukket ind på det. Heldigvis er der forskellige løsninger til løsning af dette sikkerhedsproblem, og disse løsninger kører i forskellige grader af abstraktion.

IPSec-protokoller

En af ulemperne ved den oprindelige internetprotokol er manglen på generel teknik til beskyttelse af fortroligheden og privatlivets fred for data, som det overføres via internettet. Oplysninger sendt over internettet kan opfanges og kan endda muligvis ændres. Sikkerhedsforbedringer er presserende for internetprotokollen. IPSec er designet til at opfylde dette sikkerhedskrav. IPSec leverer sikkerhedstjenester til andre TCP / IP-sikkerhedsprotokoller og -programmer til at udnytte. Når to slutbrugerværter skal kommunikere sikkert, opretter de en sikker rute indbyrdes. De to værter bruger en sikkerhedsprotokol, hvoraf begge værter godkender og forstår. Værterne bruger også en bestemt krypteringsmetode til at kryptere data, der overføres mellem dem.

Enkel netværksadministrationsprotokol

Specifikationen for netværksadministration (SNMP) muliggør sikrede netværksstyringsaktiviteter ved hjælp af forskellige sikkerhedsprotokoller. SNMP sikrer informationssikkerhed med hensyn til dataintegritet, autentificering og fortrolighed. Det er en sikkerhedsprotokol, der hjælper udveksling af ledelsesinformation mellem netværksenheder. Det er også en del af TCP / IP-protokollens pakke. SNMP tillader netværksadministratorer at overvåge netværksydelsen og identificere og afbøde netværksproblemer. SNMP består af tre væsentlige komponenter, herunder styringsanordninger som routere; afbrydere; og netværksstyringssystemer.

Trådløs sikkerhedsprotokol

Trådløse netværk udnytter radiosendinger, hvilket betyder, at alle med en modtager kan hente kommunikation over netværket. Informationsformidlingen kan modtages og misbruges af ondsindede brugere. Tidlig trådløs netværkssikkerhed sikres ved WEP (Wired Equivalent Privacy) -protokol, som krypterer trafikken. Det er dog sårbart over for angreb baseret på dekryptering af trafik. Derfor blev WPA 2 (Wi-Fi Protected Access) krypteringsprotokollen udviklet og brugt i vid udstrækning i dag.