Sådan aktiveres understøttelse af eksternt skrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer værtscomputer

1.

Log på som administrator på den computer, der skal bruges som vært. Dette er den computer, du vil få adgang til eksternt.

2.

Klik på 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel.' I det resulterende vindue skal du vælge 'Ydeevne og vedligeholdelse'. Klik på ikonet 'System', og et nyt vindue vises.

3.

Klik på fanen 'Fjern'. Vælg 'Tillad brugere at forbinde eksternt til denne computer' og klik derefter på 'OK'.

4.

Aktivér firewallen for at tillade undtagelser. Fra kontrolpanelet skal du klikke på ikonet 'Sikkerhedscenter'. I det resulterende vindue skal du klikke på ikonet 'Windows Firewall'.

5.

Marker afkrydsningsfeltet 'Eksternt skrivebord'. Klik på 'OK' og afslut sikkerhedscenteret.

Opret forbindelse fra fjerncomputer

1.

Klik på knappen 'Start'. Peg markøren til 'Alle programmer' og derefter 'Tilbehør'. På menuen 'Tilbehør' skal du pege på 'Kommunikation', og derefter klikke på 'Eksternt skrivebordstilslutning.'

2.

Skriv værtscomputerenes navn eller IP-adresse i computeren boks, og klik derefter på 'Connect'.

3.

Indtast dit brugernavn og adgangskode i dialogboksen Log på Windows. Vinduet Fjerndisken åbnes, og du vil kunne se og manipulere filerne og programmerne på værtscomputeren.

4.

Afslut din fjernbordsdiskussionssession, når du er færdig ved at klikke på 'Start', 'Log af'. Bekræft ved at klikke på knappen 'Log Off' i det resulterende vindue.

Tips og advarsler

  • Værtscomputeren skal være tændt med en aktiv internetforbindelse for den eksterne computer at oprette forbindelse til den.
  • Ved hjælp af et eksternt desktop supportprogram kan du logge ind på en computer over internettet og kontrollere det som om du sad ved det. Du kan købe mange fjernbetjeningsprogrammer. De fleste af de programmer, der sælges, er brugervenlige og tilbyder omfattende support. En gratis mulighed er dog tilgængelig for brugere, der kører Windows XP Professional. Windows XP Home leveres ikke med fjernbetjeningen installeret, men tredjeparts programmer kan stadig bruges.