Sådan får du adgang til denne computer fra en anden placering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af værtscomputer

1.

Log ind som 'Administrator' og klik på 'Start' -knappen. Skriv 'Fjernindstillinger' i søgefeltet, og klik derefter på 'Tillad fjernadgang til din computer.' I vinduet 'Systemegenskaber' skal du klikke på fanen 'Fjern'.

2.

Sæt en afkrydsningsfelt i feltet ud for 'Tillad fjernsupportforbindelser til denne computer.' tilføjer automatisk fjernskrivebord som en undtagelse til Windows Firewall, hvilket giver fjerncomputere uhindret adgang til værtscomputeren.

3.

Klik på enten 'Tillad forbindelser fra computere, der kører en version af fjernbetjeningen Desktop (mindre sikkert) ', hvis den eksterne computer kører Windows XP. Hvis fjerncomputeren kører Vista eller Windows 7, skal du klikke på 'Tillad kun forbindelser fra computere, der kører Remote Desktop med Network Level Authentication (mere sikker).' Klik på 'Anvend' og derefter 'OK'.

4.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Kontrolpanel Hjem', hvem er placeret på højre side af vinduet. I det større vindue skal du klikke på 'Tilføj eller fjern brugerkonti' under overskriften 'Brugerkonti og familiesikkerhed.'

5.

Klik på kontoen, som fjerncomputeren skal bruge til log ind på værtscomputeren. Klik på 'Opret et kodeord.' Indtast adgangskoden i feltet 'Ny adgangskode' skriv det igen i feltet 'Bekræft nyt kodeord'. Klik på knappen 'Opret adgangskode'. Luk vinduet.

6.

Klik på knappen 'Start'. Højreklik på 'Computer'. Klik på 'Egenskaber'. Find teksten 'Computer navn', der er angivet i afsnittet 'Computer navn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger' i vinduet. Skriv ned det tildelte navn på værtscomputeren. Du skal bruge disse oplysninger til at logge ind fra fjerncomputeren. Luk vinduet. Lad værtscomputeren køre.

Log ind Fra fjerncomputeren

1.

Klik på knappen 'Start'. Skriv 'remote' i søgefeltet, og klik på 'Remote Desktop Connection' i resultaterne.

2.

Skriv værtscomputerens navn i feltet 'Computer' i 'Remote Desktop Connection' vindue; klik på 'Connect.'

3.

Indtast brugernavn og adgangskode i felterne i vinduet 'Indtast dine referencer'. Klik på 'OK'. Hvis der vises en sikkerhedsmeddelelse, skal du klikke på 'Ja'. Værtsdatamaskinens skrivebord vises på skærmen ligesom i et andet program. For at afbryde forbindelsen skal du klikke på 'X' øverst til højre på skærmen.

Tips og advarsler

  • For at sikre, at værtscomputeren er tilgængelig, skal du ændre strømindstillingerne for at forhindre, at den går i dvaletilstand eller i dvaletilstand.
  • For at få adgang til din computer fra et andet sted skal du konfigurere og aktivere software, der giver mulighed for at kommunikere mellem en værtcomputer og en fjerncomputer eller enhed. Når den er aktiveret, giver softwaren dig kontrol over værtscomputeren s filer, e-mails, kalendere og ethvert andet program, der ligger på det. Softwaren kan også fungere som et overvågningsværktøj, hvis værtscomputeren er udstyret med en webkamera.