Tips til hosting din egen e-mail-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Hvis du ejer et domænenavn og ønsker at oprette e-mail-konti, kan du administrere din egen e-mail-server. Dette giver dig mulighed for at overvåge og administrere e-mail-applikationer og fejlfinding af kvitterings- og leveringsproblemer. Selvom du kører din egen e-mail-server giver dig strøm over alle aspekter af din e-mail, vil du være udsat for mange tekniske problemer, hvis du ikke bruger værktøjer, der overvåger og beskytter dine data.

Host din server offsite

Det er muligt at være vært for en e-mail-server på maskiner i din bolig eller forretning. Leje af en offsite-server kan give bedre stabilitet og sikkerhedsmuligheder. Du er stadig vært for din egen email, men uden at bekymre dig for at have den fysiske maskine på din private ejendom. Sørg for, at firmaet du vælger giver løbende backup af data og redundans. Vælg et firma med flere års erfaring med dedikerede serverindstillinger.

Invester i Email Redundancy

Investering i en e-mail-redundanservice kan hjælpe dig med at beskytte dig mod at miste e-mail-tjeneste i tilfælde af et serverbrud, strømbrud, naturkatastrofe eller tab af data. Tænk på en email-redundanservice som forsikring for dine data. Søg efter tjenester, der giver back-dual eller triple redundans med flere datacentre. Sørg også for, at tjenesten har software, der konstant overvåger serverens up-time. Dette vil gøre det muligt for tjenesten at begynde at levere din email problemfrit, hvis din server går ned.

Brug spam og malware-kontrol

Sørg for at have robuste værktøjer til spam og malware-kontrol installeret på din e-mail-server. Der er mange kommercielle såvel som gratis open source-programmer til rådighed til at kontrollere spam. Du kan forbedre beskyttelse af e-mailserver ved hjælp af en spam-filtreringstjeneste ud over en blokering. Selvom blokering af programmer kan forhindre de fleste spam i at infiltrere din e-mail-server, skal du bruge et greylisting-program til at give et andet beskyttelseslag. Greylisting-programmer bruger hyppigt opdaterede lister over kendte spammere til at blokere skræmmende besked fra at indtaste indbakke.

Brug velkendte e-mail-applikationer

Dine muligheder for e-mail-applikationer afhænger af typen af ​​e-mail-server, du kører, f.eks. En Windows eller Linux server. Hvis du vælger at installere et open source-program, skal du sørge for at have rigelige og veldokumenterede brugerhåndbøger og stærke brugergrupper online. Anerkend open source email applikationer omfatter Roundcube, SquirrelMail og Zimbra.