Oplysninger om dedikerede servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En dedikeret server er en internet hosting service metode, der gør det muligt for en klient at lease en server, der ikke deles med andre enheder. En internet-hosting-tjeneste giver serveren brug for enkeltpersoner og virksomheder, så de kan tjene indhold via internettet.

Fordele

En dedikeret server kan tilbyde virksomheder mere fleksibilitet end delt hosting, hvilket er en server, der deles blandt flere kunder. Som eneste klient på en dedikeret server kan virksomheden ofte vælge mellem flere hardwareapplikationer og operativsystemer. Dedikerede serverudbydere installerer typisk høje sikkerhedsforanstaltninger på deres servere, der er designet til at beskytte klientdata mod uautoriseret adgang. Disse sikkerhedsforanstaltninger omfatter virusdetekteringssoftware.

Ulemper

Mange internetudbydere tillader ikke, at IRC eller Internet Relay Chat bruges til den dedikerede server. IRC-brug kan udløse et distribueret denial of service attack eller DDoS. En DDoS kan overvældes og muligvis forårsage systemfejl i et servernetværk. Virksomheder kan netværk computere via en server, vært enhed eller software bruges til at sende og modtage de signaler, der er nødvendige for at computere til at interfere med hinanden og internettet. En type server, der bruges til dette formål, er en dedikeret server.