Sådan indstilles et kodeord til et trådløst trådløst netværk i Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn 'Netværk og delingscenter'. Klik på menuen 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel' for at få adgang til brugerindstillinger.

2.

Vælg 'Netværk og internet'. Dette afsnit konfigurerer dine internet- og netværksindstillinger.

3.

Klik på 'Netværk og delingscenter'. Vælg 'Opret forbindelse eller netværk' i venstre rude.

4.

Vælg og klik på 'Indstil en trådløs router eller adgangspunkt.' Dette vil lede en guiden som hjælper dig med at vælge en sikker sikkerhedsnøgle til dit hjemmenetværk.

Tips og advarsler

  • Vælg WPA-kryptering i stedet for WEP. Ifølge Microsoft giver den bedre beskyttelse end WEP og tillader brugen af ​​en passord i stedet for en svær at genkalde sekvens af tal og bogstaver.
  • Sørg for at skrive ned og gemme din kode i en sikkert sted. Hvis du glemmer det, vil det være umuligt for nye, autoriserede brugere at deltage i netværket.
  • Microsoft Windows Vista-brugere kan oprette en sikker adgangskode eller sikkerhedsnøgle for at beskytte deres båndbredde fra ubudne brugere. Denne sikkerhedsfunktion er i tillæg til enhver sikkerhed, som din router måske allerede omfatter, f.eks. En firewall eller et standard sæt sikkerhedsprotokoller. Opsætning af sikkerhed beskytter mere end blot dit internet signal. Det forhindrer også folk i at indtaste dine data potentielt via delte mapper eller andre åbne punkter på et hjemmenetværk.