Sådan overvåger du trådløse forbindelser på et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at din computer er Wi-Fi-aktiveret og i stand til. Nogle bærbare computere har knapper, du skal trykke på, før de kan registrere trådløse netværk.

2.

Find ikonet 'Trådløse forbindelser' i dit 'Systembakke' nederst til højre på din skærm. Dobbeltklik på ikonet for at få adgang til alle tilgængelige trådløse netværk. Klik på 'Connect', og vent derefter på, at computeren etablerer forbindelse til netværket. Hvis du forbinder til et 'sikkerhedsaktiveret' netværk, skal du indtaste en adgangskode, før du kan oprette forbindelse.

3.

Kontroller status for din trådløse netværksforbindelse. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværksforbindelser'. Under 'LAN eller High Speed ​​Internet', læs status for 'Wireless Network Connection.' Hvis statusen siger 'Ikke tilsluttet', højreklik på ikonet og vælg 'Reparer'. Windows skal automatisk registrere og reparere fejl i den trådløse forbindelse. Hvis statusen siger 'Deaktiveret', højreklik på ikonet og vælg 'Aktiver'. Hvis du bruger Windows Vista, skal du klikke på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og Internet' og 'Netværks- og delingscenter' og vælge 'Administrer trådløse netværk.' Læs status for din trådløse forbindelse. Hvis det står 'Disabled', højreklik på ikonet og vælg 'Aktiver'. Hvis statusen står 'Ikke tilsluttet', højreklik på ikonet og vælg 'Diagnose'.

4.

Flyt computeren tættere på den trådløse router eller kilden til det trådløse forbindelse til et stærkere signal. Mure, skabe og andre trådløse enheder i området kan svække signalet.

5.

Genstart routeren og modemet for at opdatere forbindelsen, hvis din computer ikke kan registrere den trådløse forbindelse eller hvis din internetforbindelse er langsom. Opret forbindelse til netværket igen og se om det forbedres.

6.

Kontroller, om driveren til din trådløse adapter skal opdateres. En forældet driver kan medføre, at din computer ikke registrerer trådløse forbindelser inden for rækkevidde. For Windows XP-brugere skal du klikke på 'Start', højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Device Manager.' Klik på plustegnet ved siden af ​​'Netværksadaptere' og kontroller, om der er et rødt udråbstegn. Dette indikerer, at føreren skal opdatere. Højreklik på navnet på den trådløse adapter og vælg 'Opdater driver'. Hvis du bruger Windows Vista, skal du åbne 'Kontrolpanel', klikke på 'System og vedligeholdelse' og vælge 'Enhedshåndtering.' Dobbeltklik på navnet på din trådløse netværkskort, klik på fanen 'Driver' og vælg derefter 'Opdater driver'.

Der kræves en Wi-Fi-forbindelse, så din trådløse computer eller computer kan forbinde til et trådløst netværk eller en internetforbindelse. Hvis du lige har oprettet en Wi-Fi-forbindelse, skal du overvåge det mindst en gang om ugen for at løse eventuelle eksisterende problemer for en mere stabil forbindelse.