Trådløse internetproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløst netværk forbinder computere og andre enheder med hinanden ved hjælp af trådløse internet- eller Wi-Fi-signaler. Trådløst netværk er en måde at tillade flere computere i et lokalt område at få adgang til internettet uden kabler, i stedet for radiosignaler. Til trods for at det er bekvemt, giver trådløse netværksforbindelser flere mulige problemer.

Signalstyrke

Et af de primære problemer med trådløst internet er, at forbindelser afhænger af styrken af ​​det signal, en enhed modtager fra den trådløse router eller adgangspunkt . Hvis signalet er svagt, kan det resultere i langsom internethastighed eller intermitterende tilslutning. Generelt er jo længere en computer fra routeren, jo svagere bliver signalet. Signalstyrken kan også påvirkes af faktorer som antenner, trådløse adapterdrivere, trådløs interferens og fysiske hindringer mellem computeren og routeren. For eksempel, hvis flere store metal arkiveringsskabe er mellem computeren og routeren, kan signalstyrken være dårlig. Lav signalstyrke kan ofte løses ved at flytte en computer tættere på routeren, men dette kan ofre noget af bekvemmeligheden ved trådløst internet.

Usikrede forbindelser

Et andet problem med trådløst internet er, at disse signaler kan fås af nogen tæt på routeren, der har en enhed med trådløs kapacitet. Det betyder, at naboer - eller ubudne personer - kan forsøge at bruge din internetforbindelse. En usikker trådløs forbindelse har ingen adgangskode eller trådløs kryptering, hvilket betyder, at alle kan bruge det, hvis de er inden for rækkevidde. For at undgå dette skal trådløse netværkstilslutninger sikres. Sikrede forbindelser kræver en adgangskode til at bruge og kryptere datatransmissioner.

NAT-udgaver

Netværksadresseoversættelse eller NAT for kort forekommer i trådløst netværk, hvor routeren er tildelt en Internet Protocol-adresse og derefter bruger den enkelte IP-adresse til at dele en forbindelse med flere enheder. Brugen af ​​NAT kan potentielt forstyrre visse applikationer. For eksempel kan NAT ifølge Microsoft betyde, at du ofte bliver afbrudt fra et spil eller en fest, når du bruger sin X-box live-spiltjeneste. Et almindeligt NAT problem er, at trådløse routere typisk har indbygget firewalls, der kan blokere kommunikation fra internettet. Formålet med en firewall er at blokere uønsket kommunikation, men de kan også forstyrre dataoverførselsprogrammer som BitTorrent-klienter.