Sådan bruger du Windows-netværksprintere med Osx

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Del printeren på Windows. Åbn 'Kontrolpanel' og dobbeltklik på 'Printere'. Højreklik på den printer, du vil dele, og vælg 'Deling'. Klik på knappen 'Del denne printer' og indtast et navnenavn for printeren, som adskiller det på netværket.

2.

Åbn 'Systemindstillinger' på Mac'en. Klik på ikonet 'Udskriv og fax'.

3.

Klik på plustegnet for at tilføje en printer. Klik på ikonet 'Windows' øverst og vælg den delte Windows-printer. Mac OS X forsøger automatisk at finde den korrekte driver. Hvis der ikke er angivet nogen printer efter klik på ikonet 'Windows', skal du højreklikke på værktøjslinjen og vælge 'Tilpas værktøjslinje'. Træk ikonet 'Avanceret' på værktøjslinjen og klik på 'Udført'. Klik på ikonet 'Avanceret' på værktøjslinjen og vælg 'Windows' for typen af ​​printer. I URL-boksen, efter 'smb: //' indtast Windows-computernavnet, et fremad skråstreg og navnet på printeren. For eksempel ligner den endelige webadresse 'smb: // computer / printer' uden citater. Vælg printerdriveren og klik på knappen 'Tilføj'.

Tips og advarsler

  • For at få de bedste resultater skal du sikre dig, at Macintosh-driversoftwaren er tilgængelig for din printer. De fleste laserskrivere kan også bruge generiske drivere på Macintosh-siden.
  • En af de mange fordele ved computernetværk er evnen til at dele ressourcer som printere. Netværk bliver stadig mere heterogene i både Microsoft Windows og Apple Macintosh-platforme, der arbejder sammen på samme netværk. Ved at justere et par indstillinger på hver computer er det muligt at få Windows- og Mac-computeren til at kommunikere med hinanden og dele hinandens ressourcer.