Sådan opsættes en FTP-server på Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Apple logoet øverst til venstre på skærmen, og vælg 'Systemindstillinger ...'. Klik på 'Deling' under 'Internet u0026 Wireless.' Alternativt kan du trykke på Ctrl + Space for at aktivere Spotlight-søgning, skrive 'Deling' og vælg 'Deling' i afsnittet 'Systemindstillinger' i resultaterne.

2.

Marker boksen ved siden af ​​'Fildeling'. Hvis du ikke er logget ind som administrator, skal du muligvis klikke på låsen nederst til venstre i vinduet og derefter indtaste en administratorens brugernavn og adgangskode for at tillade dette.

3.

Klik på knappen 'Indstillinger ...', og kontroller 'Del filer og mapper ved hjælp af FTP.' Fjern markeringen i afkrydsningsfelterne for AFP og SMB (Windows), hvis du ikke bruger disse protokoller, og klik derefter på 'Udført .

4.

Vælg de mapper, der skal gøres tilgængelige over FTP ved at klikke på knappen '+' under 'Delte mapper', vælge en mappe og klikke på 'Tilføj'. Delt mapper markeres i Finder med et banner over vinduet.

5.

Indstil tilladelser for hver delt mappe i afsnittet 'Brugere:'. 'Kun læsning' tillader det angivne bruger (e) at se, men ikke redigere filer. 'Kun skrive (Dropbox)' tillader dem at sætte filer i mappen for dig (eller for andre brugere med Læsadgang), men ikke for at se mappens indhold. 'Læs og skriv' giver fuld adgang til mappen. Klik på knappen '+' for at tilføje brugere til listen, så du kan oprette individuelle tilladelser.

Tips og advarsler

  • Apple foreslår, at FTP bruges til deling med Linux og andre UNIX-systemer, og at du bruger henholdsvis Apple Filing Protocol (AFP) og Server Message Block (SMB) til deling med henholdsvis Mac og Windows PC. Disse protokoller vælges via 'Indstillinger ...' i indstillingerne Fildeling. Denne procedure vil oprette en FTP-server tilgængelig over dit lokale netværk. Gør det tilgængeligt over internettet er en længere og mere kompliceret proces. Se 'Macinstruct: Sådan skifter du din Mac til en FTP-server' i afsnittet Ressourcer for detaljer.
  • Instruktionerne her er til Mac OS X 10.5 (Leopard) eller senere; trinene for tidligere versioner kan være forskellige.
  • Fildelingsfunktionerne i standardversionen af ​​OS X er designet til at understøtte forbindelser fra op til 10 andre enheder på én gang. Større antal kunder kræver serverudgaven af ​​operativsystemet.
  • OS X indeholder en grundlæggende FTP-server (File Transfer Protocol), så du nemt kan dele filer og mapper med andre computere på dit lokale netværk. Dette er konfigureret og konfigureret i panelet 'Deling' i Systemindstillinger, der er tilgængeligt via Apple-menuen. De værktøjer, der findes her, giver dig mulighed for at dele adgang til din Macs skærm, internetforbindelse, dvd-drev, scanner eller printer samt til mapper på harddisken.