Sådan opsættes en trådløs adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt den trådløse adapters installations cd i computerens diskdrev. Installationsguidenvinduet åbnes. Hvis vinduet ikke åbnes, skal du klikke på 'Start' og derefter 'Min computer' og dobbeltklikke på diskdrevet. Vinduet åbnes automatisk.

Følg anvisningerne fra installationsguiden til den trådløse adapter. Overensstemm licensbetingelserne og vælg en placering på operativsystemet for at gemme ansøgningens filer. Klik på knappen 'Afslut', når guiden er færdig.

3.

Tilslut den trådløse adapter til computeren. Hvis adapteren er en USB-enhed, skal du sætte den i en åben USB-port. Hvis det er et pc-kort, skal du indsætte det i en ledig pc-stik. Hvis den trådløse adapter er en intern adapter, skal du slukke for computeren, trække alle forbindelseskablerne ud og åbne computerens tilfælde. Sæt adapteren i en åben kortspor og fastgør antennerne. Udskift sagen, tilslut kablerne igen til computer, tænd den igen og log ind. Systemet registrerer og installerer automatisk den nye adapter. Et pop op-vindue i meddelelsesbakken viser en meddelelse om, at den nye hardware er installeret.

4.

Klik på ikonet 'Trådløst' i systembakken. Klik på et tilgængeligt netværk fra pop oplisten for at oprette forbindelse til. Klik på knappen 'Connect' og indtast netværksadgangskoden, hvis gældende.

En trådløs adapter installeret på din computer giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et netværk uden at bruge Ethernet-kabler. Der findes eksterne og interne trådløse adaptere til køb for både stationære computere og bærbare computere. De er normalt i form af en intern netværksadapter, et trådløst pc-kort eller en ekstern USB-enhed. Når den er tilsluttet til netværket, giver adapteren din computer mulighed for at sende og modtage oplysninger fra routeren. Du skal bruge softwaren til adapteren til at installere den korrekt.