Mime Encoding Types

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  HTTP (HyperText Transfer Protocol) er standardkodningen for websider. Tilsvarende bruger internetpost SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) til kodning og afsendelse af elektronisk mail. Som navnet antyder, er protokollen usofistikeret. Den anvender kun simpel 7-bit ASCII-tekst (American Standard Code for Information Interchange). For at sende e-mails med indhold, der ikke passer ind i ASCII, såsom multimedie eller andre sprog end engelsk, skal indholdet konverteres eller indkodes til ASCII. De tre standardkodningstyper er identitet, base64 og citeret- udskrives. Deres kollektive label er Multipurpose Internet Mail Extensions eller MIME.

Identitetskodning

Et andet navn til identifikationskodning er binær kodning på grund af formatet af resultatet af transformationen. Når en mailklient koder for ikke- ASCII-indhold ved hjælp af identitet, er resultatet en serie af nuller og dem-binære. Selv om det officielle dokument, der styrer MIME, definerer identifikationskodning, anvendes SMTP i øjeblikket ikke i samme dokument.

Base64-kodning

Base64-kodningens andet navn er 8-bit. Base64 koder grupper data i otte 8-bit lange stykker, som den yderligere deler i 6-bit lange stykker, så oversætter fire af disse ad gangen til et enkelt tal i base64-alfabetet. Det er en effektiv proces, med kodede data kun 33 procent større end de oprindelige ukodede data, men det er umuligt at forstå, bare ved at se på det. Mail-klienter bruger generelt base64-kodning til at sende multimedieindhold.

Citeret-Udskrivbar kodning

Quoted-printable kodning går også ved aliaset 7-bit, fordi det er standardmetoden til konvertering af indhold til 7-bit form SMTP behov. Det ligner base64 kodning, idet det koder ved at behandle 8 bit 'oktetter' af data ad gangen. Forskellen er, at indholdet, når 7-bits kodning kommer igennem med det, er en meget læsbar tekst. Mailklienter bruger almindeligvis citeret kodning, når de sender ikke-engelske tegn, hvilke computere koder ved hjælp af 8 bit.