Peer to Peer Ad Hoc Netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

IEEE definerer to tilstande til kommunikation via trådløse netværk. Infrastrukturtilstand gør det muligt at kommunikere via en router. Ad hoc-tilstand gør det muligt for enheder at kommunikere direkte ved hjælp af netværksarkitekturen Peer to Peer (P2P). Disse standarder vedrører computere, der kommunikerer trådløst og ikke mobiltelefoner.

Funktioner

En trådløs enhed, som en bærbar computer, har et netværkskort til netværkskort (NIC). I ad hoc-tilstand annoncerer denne konstant sin tilstedeværelse. En anden enhed, der kommer ind i området, registrerer dette signal og logger den anden enheds tilstedeværelse. Ved denne metode etableres et netværk mellem alle trådløse enheder inden for rækkevidde. Brugeren kan vælge at henvise til listen over nærliggende enheder og vælge at oprette forbindelse til En eller flere.

Sikkerhed

Tilladelse til adgang til en bærbar computer fra enhver nærliggende enhed er en sikkerhedsrisiko. IEEE-standarderne omfatter systemer til kryptering, der er Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA, WPA, WPA2), for at sikre trådløse computernetværk. Enhver, der har konfigureret en trådløs router derhjemme, vil være bekendt med disse vilkår. Et Peer to Peer Ad Hoc Network bruges i trådløs kommunikation. Udtrykket 'Ad hoc' blev defineret af Institut for Elektroniske og Elektriske Ingeniører (IEEE) i deres standarddokument for trådløse netværk 802.11.