Sådan Ping en Router via et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et kommandopromptvindue. Kommandoprompten findes i Start-menuen, eller du kan skrive 'cmd.exe' i søgeprogrammeringsfeltet.

2.

Skriv 'ping (IP)' i kommandopromptvindue, hvor (IP) er erstattet af en fjerncomputer eller din router's IP-adresse. Hvis din routerens IP-adresse f.eks. Er 192.168.1.1, skal du skrive 'ping 192.168.1.1' og trykke på 'Enter.'

3.

Overhold resultaterne rapporteret af ping-værktøjet på efterfølgende linjer i kommandopromptvinduet som programmet udfører. Hvis du ser bekræftende referencer til modtagne pakker, er din forbindelse til fjerncomputeren eller routeren god. Hvis forespørgslen udløber, kan forbindelsen være nede, eller fjerncomputer eller din router kan være konfigureret til ikke at svare på ping-anmodninger.

Ping er et værktøj, som er indbygget i de fleste computeroperativsystemer og netværk, som gør det muligt for brugere eller administratorer at teste forbindelsen mellem to computere eller en router. Ping-værktøjet sender en række små datapakker til en IP-adresse udpeget af brugeren og anmoder om, at et svar sendes til gengæld. Værktøjet viser derefter resultater, der viser, om svaret blev modtaget og hvor hurtigt. Ping fungerer på samme måde over ethvert IP-netværk, uanset om det er ledningsnet eller trådløst, så disse instruktioner til at pinge en router for at teste forbindelsen fungerer i begge tilfælde.