Sådan hoster du PDF-filer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug et FTP-program som Cyberduck eller Cute FTP for at logge ind på din hjemmeside. Gå til hjemmemappen og kig efter en mappe kaldet 'public\_HTML' eller noget lignende. Klik og træk de PDF-filer, du ønsker at være vært for, i denne mappe for at uploade dem.

2.

Dobbeltklik på mappen 'public\_HTML' for at åbne den og kigge efter din PDF fil. Højreklik på filnavnet og vælg 'View file as URL'. Kopier webadressen til din PDF-fil, når den åbner i din webbrowser og distribuere den til dine læsere, kollegaer eller klienter.

3.

Upload og host små PDF-filer på websteder som freePDFhosting.com. Tilmeld din konto og klik på aktiveringslinket i din e-mail-indbakke for at begynde at uploade og hosting dine filer. Husk at gratis tjenester ofte har størrelse og tidsbegrænsninger for dine data.

4.

Upload større PDF-filer til fildelingstjenester som megaupload.com og sendspace.com. Disse tjenester giver dig mulighed for at være vært for dine filer gratis, men alle, der finder linket, kan downloade PDF'en.

5.

Indsend din e-bog til websteder som ebook-maniacs .com til gratis hosting og distribution. Kontroller, at din PDF har videresælger rettigheder, før du sender den til disse websteder.

6.

Brug et program som dig uTorrent eller Transmission til at oprette en torrent af din PDF og hoste den på din computer. Dine data vil ikke være tilgængelige for offentligheden, så længe du ikke opretter en tracker for din torrent. Send torrentfilen til folk som en vedhæftet fil, og de vil kunne downloade den.

Tips og advarsler

  • De fleste gratis tjenester vil slette dine filer efter 30 dages hosting uden downloadaktivitet.
  • Omdøb din PDF, så det ikke har mellemrum i filnavnet, før du uploader det til din hjemmeside.
  • Hosting din PDF På din egen hjemmeside kan du spore downloads og distribution og begrænse adgang.
  • Hvis din PDF indeholder følsomme oplysninger, skal du tjekke med dine medarbejdere og klienter, inden du henter den på gratis tjenester. Næsten alle fildelingssteder er indekseret af de store søgemaskiner.
  • Nogle fildelingswebsteder giver dig mulighed for at skjule og adgangskode beskytte dine filer, hvis du betaler for et månedligt medlemskab.
  • Altid adgangskodebeskyt din PDF-fil, hvis du kommer til at sætte det på en gratis hosting service.
  • PDF-filer er standarden for e-bøger, rapporter og andre dokumenter, der er bredt distribueret. Host dine PDF-filer på et websted, og du kan dele dem nemt med dine kolleger eller publikum. Selvom du ikke kører dit eget websted, er der gratis muligheder for hosting og deling af dine PDF-filer, men du har muligvis ikke de samme sikkerhedsindstillinger.