Sådan opsættes en Exchange Mail Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt Exchange Server-disken i serverens diskdrev. Installationsprogrammet skal automatisk køre. Overensstemmelse med licensaftalen ved at markere feltet 'Jeg accepterer' og derefter klikke på 'OK' .

2.

Installer alle nødvendige komponenter fra Exchange-installationsdisken ved at klikke på de sorte links på installationsskærmen. Programmer, der kræves for at installere Exchange på en server, omfatter Microsoft Command Shell .Net Framework 2.0, Microsoft Exchange og kritiske opdateringer, Microsoft Management Console.

3.

Installer Exchange. Klik på 'OK' efter installation af nødvendig server software. Vælg installationstype din vilje fra menuen og klik på 'Næste'. Indtast organisationens navn, hvis en ikke automatisk registreres af programmet. Outlook vil nu registrere domæne- og e-mail-tjenester, der er knyttet til værtsserveren. Hvis nogen systemer, der er sluttet til serveren, kører Outlook 2003, skal du vælge 'Outlook 2003' i menuen, så Outlook kan registrere og inkludere dem. Når Exchange er konfigureret klik på 'Næste'.

4.

Tillad opsætningsguiden at preforme en beredskabskontrol. Exchange-installationsguiden udfører en check for at sikre, at serveren er klar til at have Exchange-softwaren installeret og registrere eventuelle konti, der er tilsluttet serveren. Når alle trin er opfyldt, klikker du på knappen 'Install', og Microsoft Exchange installeres.

Tips og advarsler

  • Udveksling vil søge efter alle domæner og e-mail konti, der er knyttet til de computere, der kører Outlook på din nye server. Hvis du vil tilføje et nyt domæne til e-mail-distribution, skal du bruge Exchange Management Console. Se ressourcer til links.
  • Exchange-servere er mail-, kalender- og kontaktdatabaser, der bruges til at styre Microsoft Outlook-konti mellem separate computere i en kontormiljø. Microsoft Exchange-servere er også kompatible med eksisterende netværksservere og kan også indstilles og installeres på en stand-alone-server. Ved hjælp af en intraoffice-server er det muligt at konfigurere Exchange for at administrere flere Outlook-e-mail-konti.