Egenskaber af portaler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ligesom fysiske portaler er døre, tjener internetportaler som gateways til andre hjemmesider. Sponsoreret af store søgemaskiner og browserudbydere, giver internetportaler vigtige oplysninger til brugerne, og det kan give links til søgemaskiner, der tilbyder nyheder og andre nyttige tjenester. Populære internetportaler som Yahoo, MSN, AOL og andre præsenterer oplysninger om vejr, nyheder, shopping og finansielle oplysninger, som f.eks. Aktiemarkedsnumre.

Kortfunktioner

Portaler som Google og Yahoo har links til kort. Disse kort er normalt trækbare, hvilket betyder, at brugere kan bruge en mus til at flytte den i forskellige retninger, siger en time.com-artikel af Mary Murray Buechner. Disse internetkort giver en zoomfunktion, hvor brugerne enten kan zoome ind for detaljer eller zoome ud for et større visningsområde. Kørselsvejledning og find lokale seværdigheder er fælles funktioner. Markører, der dukker op på en skærm, er inkluderet på mange internetkort. Google Maps tilbyder satellitbilleder af områder, og der er inkluderet et satellitlink i øverste højre hjørne, når det er tilgængeligt.

Personlige hjemmesider

Flere internetportaler giver brugerne mulighed for at personliggøre deres hjemmesider. For eksempel giver Google kunder flere kategorier til at føje til en hjemmeside, herunder musik, nyheder, underholdning, teknologi, forretning, spil, humor, sport, socialt, kunst og madlavning. Brugere kan tilpasse deres hjemmeside med et baggrundstema, som tilbyder forskellige typer af scener. De kan også lokalisere deres sider ved at indtaste deres by og stat.

Chatfunktioner

Søg portaler som Yahoo og MSN inkluderer chatteringsmuligheder for brugere at kommunikere online med andre brugere i realtid. For eksempel på Yahoo-hjemmesiden er der et link til Yahoo Messenger, hvor brugere kan downloade den nyeste version. Ifølge Yahoo.com tilbyder Yahoo Messenger video- og lydchat samt brugen af ​​teksttyper til kommunikation. Brugere kan også vælge deres foretrukne sprog. MSN-hjemmesiden ligner et link til dets Windows Messenger. Udover at holde kontakten med venner kan brugerne dele billeder, som de chatter.

Radio- og rejsefunktioner

AOL har et link til dets AOL Radio, som har lydafspilning og andre funktioner. Musik er tilgængelig i forskellige genrer som land, kristen, hip hop, jazz, oldies, blues, alternativ, klassisk, latino, rock, lydspor og andre typer musik, noter AOL.com.

Travel links er inkluderet på internetportaler som Yahoo.com hjemmeside. Her kan brugerne ikke kun finde en flytur, men også information om hoteller, udlejningsbil og andre rejsedata. Artikler af populære rejsemål, både nationale og internationale, er også inkluderet.

Livsstil og datingfunktioner

De fleste internetportaler tilbyder et livsstils link. På MSN Lifestyle-siden kan brugere finde artikler, der giver tips om en bred vifte af livsstilsspørgsmål, herunder mode, familieforhold, madlavning og forholdsmæssige emner.

Internetportaler giver endda links til match-making. På Yahoo 's Match.com - side kan brugere søge efter en dato ved at give data om sig selv, samt oplysninger om typen af ​​mennesker, de gerne vil mødes med.