Sådan netværk du en harddisk med en printerserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Kontrolpanel.' Klik på linket 'Netværk og delingscenter'. Klik i dette vindue på 'Skift avancerede delingsindstillinger'. Dette åbner en liste over delingsindstillinger.

2.

Klik på indstillingen mærket 'Aktiver fil og udskriftsdeling'. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Luk netværkskonfigurationsvinduet.

3.

Klik på knappen 'Start' igen, og vælg 'Computer'. Dette åbner en liste over harddiske, der er konfigureret på computeren. Højreklik på et drev og vælg 'Egenskaber'.

4.

Klik på fanen 'Deling'. Klik på knappen 'Del'. Indtast et navn for harddisken. Dette navn vises, når brugere gennemsøger computeren til delte ressourcer. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger og dele drevet på netværket.

Din Windows-printerserver kan også fungere som en filserver. For at gøre dette skal du dele computerens harddisk. Dit Windows-operativsystem giver dig mulighed for at dele hver installeret harddisk. Dette giver dine brugere mulighed for at tilføje, slette og dele filer på tværs af netværket. Dette er gavnligt for netværksadministratorer, der ønsker at centralisere fildeling, hvilket gør det nemmere at sikkerhedskopiere de gemte brugerfiler.