Sådan indstilles et kodeord for en delt mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din brugerkonto-mappe ved at klikke på Start og Kontrolpanel. Når du er der, skal du kontrollere, at gæstekontoen er på. Hvis den siger, at den er slukket, skal du klikke på knappen Gæstekonto, og når du åbner en ny side, skal du vælge Tænd gæstekonto på. Luk brugergrænsefladen.

2.

Klik på Start og derefter Kør. Skriv 'cmd' i vinduet, og tryk på Enter for at åbne dialogboksen for kommandoprompt.

3.

Skriv 'Net User Guest Password' og aktiver kommandoen ved at trykke på Enter.

4.

Åbn brugerkonti igen. Du kan nu oprette en adgangskode til gæstekontoen. Da delte mapper på et netværk er tilgængelige via gæstekontoen, skal alle personer, der får adgang til dine mapper, bruge brugernavnet Gæst og det kodeord, du har angivet.

Oprettelse af en adgangskode til en delt mappe er enkel og giver dig mulighed for at beskytte dine filer mod uautoriseret adgang, selv når de er delt på et netværk. Når dine filer er beskyttet med adgangskode, kan du være sikker på, at kun brugere, du deler adgangskoden med, bliver lov til at se, ændre eller bruge dem. Da følsomme dokumenter kan deles via netværk, er det en god idé at være sikker på at du har indstillet en adgangskode, før du lægger nogen ting i den mappe, du ikke vil have delt vilkårligt.