Min bærbar computer kan ikke oprette forbindelse til den trådløse server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontrollér, at den trådløse switch på din bærbare computer er i 'on' -positionen. Nogle bærbare mærker, som f.eks. Bærbare computere fra Dell, har muligvis ikke en trådløs switch. I dette tilfælde bruges en tastaturgenvej (hold 'Fn' + 'F2' samtidigt). 'Wi-Fi' -lampen på din bærbare computer tændes, hvis trådløs er aktiv.

2.

Sørg for, at du er tæt nok til din trådløse router for at oprette forbindelsen. Afhængigt af hvilken type router du ejer, vil signalets maksimale afstand variere. For 802.11a routere skal du være inden for 50 fod i et indendørs miljø og 100 fod udendørs. 802.11b og 802.11g routere giver mulighed for maksimalt 150 meter indendørs og 300 meter udendørs for signalets rækkevidde. Hold disse afstande i tankerne og position dig selv på passende vis.

3.

Sørg for, at din trådløse router er tændt. Det trådløse ikon på routeren skal være tændt. Hvis det ikke er tilfældet, prøv at nulstille routeren. Sluk for strømmen til routeren, vent mindst 10 sekunder, og tænd derefter for strømmen igen. Tillad nogen tid for routeren at omkonfigurere forbindelsen.

4.

Flyt alle enheder, f.eks. Trådløse telefoner eller mikrobølgeovne, væk fra din computer og router eller sluk for dem mens du arbejder på din computer. Disse enheder bruger lignende signaler til strøm og kan forstyrre den trådløse netværksfunktion på din bærbare computer og router.

5.

Klik på 'Start' knappen, klik på 'Kontrolpanel' og klik derefter på 'Netværk og Internet'. Klik under 'Netværks- og delingscenter' på 'Se netværksstatus og opgaver.' Under 'Skift dine netværksindstillinger' skal du klikke på 'Tilslut manuelt til et trådløst netværk' og indtaste dine netværksoplysninger, f.eks. Netværksnavn og adgangskode. Klik på afkrydsningsfeltet ud for 'Opret forbindelse, hvis netværket ikke sender' for at sikre, at dette netværk altid bliver fundet. Gem indstillingerne og afslut.

Trådløse internetforbindelser er nemme adgang til både hjem- og kontornetværk, og er ideelle til bærbare brugere. Bærbare computere er bygget på den grundlæggende ide om mobilitet, og at være nødt til at blive skruet ned af Ethernet-kabler og forbindelsesledninger går imod dette meget princip. I dag omfatter næsten alle bærbare computere en trådløs adapter, så brugerne kan oprette forbindelse til et trådløst netværk lige fra få adgang. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et netværk, har du flere handlingskurser, du kan tage.