Sådan slukkes adgangskodebeskyttet deling i XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den mappe, du vil dele. Højreklik på mappen og vælg 'Deling og sikkerhed.'

2.

Klik på knappen 'Del denne mappe' og vælg et navn.

3.

Klik på knappen 'Tilladelser'. Klik på 'Tilføj' knappen og skriv 'Gæster' uden citater og tryk på 'Enter' tasten. For både 'Alle' og 'Gæster' skal du vælge tilladelsesniveauet. Hvis fuld, er åben adgang ønskelig, vælg 'Fuld kontrol' for begge navne.

4.

Klik på fanen 'Sikkerhed'. Klik på 'Tilføj' knappen og skriv 'Gæster' uden citater og tryk på 'Enter' tasten. Vælg de samme tilladelser som det foregående trin. Klik to gange på 'OK'. Mappen er nu delt og synlig på det lokale netværk, uden at der kræves adgangskodeadgang.

Tips og advarsler

  • Oprettelse af en netværksdeling uden kodeord er en sikkerhedsrisiko. Sørg for, at du vil have åben adgang til filerne i den delte mappe, inden du fortsætter.
  • En firewallkonfiguration kan forhindre fildeling.
  • Windows XP blev designet fra bunden til at omfatte netværk og fildeling. Med Windows XP er det ikke muligt at udelukke netværksadgangskodefunktionaliteten, da den er designet til operativsystemet. Men med en særlig konfiguration er det muligt at oprette delte mapper, der ikke kræver adgangskoder fra netværksbrugere. Det er også muligt at kontrollere, om disse ubeskyttede mapper vil have skrivebeskyttet eller fuld læs-og-skriveadgang.