Sådan udskiftes et ISA-netværkskort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk computeren. Tag stikket ud af væggen. Afbryd eventuelle eksterne enheder, som f.eks. Printere eller skærme, der kan være forbundet.

2.

Åbn computerens kasse. De fleste tilfælde holdes på plads af en række skruer på bagsiden. Fjern disse med en Phillips-skruetrækker. Nyere tilfælde kan have et adgangspanel på siden, der holdes på plads med en tommelfinger. Disse giver lettere adgang til computerens inderside. Du skal blot fjerne tommelfingeren for at åbne.

3.

Grund dig selv. Du skal fjerne enhver statisk elektricitet opbygget i din krop, hvilket kan skade computerens komponenter. Tryk på en stor metalobjekt for at fjerne enhver statisk egenskab. Du kan også bruge et specielt antistatisk håndledsrem.

4.

Fjern skruen, der holder netværksinterfacekortet i sagen. Træk NIC-kortet ud af ISA-slot.

5.

Tryk det nye ISA-kort ind i slotten. Tryk let ned for at sikre, at den sidder korrekt. Fastgør skruen.

6.

Luk dækslet. Fastgør skruerne. Tilslut strømforsyningen og eksterne enheder igen.

7.

Tænd for computeren. Installer eventuelle softwaredrivere, der fulgte med dit netværkskort.

Tips og advarsler

  • Du kan købe antistatiske håndledsremme på computer og elektroniske butikker.
  • Ovenstående trin er kun en retningslinje. Følg altid anvisningerne fra din producent.
  • Et af de tidligste computerbussystemer, ISA (Industry Standard Architecture), blev først introduceret i 1980'erne. Siden da er ISA faldet af vejen til nyere PCI- og AGP-bussystemer, men det er stadig muligt at finde computere med ISA-slots. Hvis du ønsker at opgradere dit system, er det muligt at erstatte en ISA Network Interface Card (NIC) til en hurtigere, måske går op fra Token Ring til Ethernet.