Network Address Translation Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Inside / Outside Addresses

Enheder, der bruger Network Address Translation (NAT) -protokollen, kan enten være indenfor eller udenfor adresser. Indvendige adresser er dem, der bor i et lokalt netværk, mens eksterne adresser er dem, der er uden for det lokale netværk og på det offentlige internet. Indvendige adresser kaldes til tider som lokale adresser, mens eksterne adresser undertiden henvises til som globale adresser.

Adressekortlægning

Kortlægning af NAT-adresser indebærer oversættelse i lokal adresse til globale adresser for at aktivere ekstern kommunikation. Dette opnås ved hjælp af NAT-software, som generelt findes i routeren. En oversættelsestabel opretholdes også for at fortælle routeren, hvordan man arbejder. Kortlægning kan enten være statisk eller permanent, eller den kan være dynamisk, der genereres automatisk af routeren efter behov.

NAT-kompatibilitetsproblemer

NAT er ikke gennemsigtig, hvilket betyder, at det ikke virker med mange applikationer . For eksempel fungerer det ikke med IPSec, et sæt protokoller, der giver sikkerhed for internetprotokoller. Network Address Translation er et lille 'trick', der bruges på internettet for at udvide IP-adressefeltet for et stort antal værter, der har private adresser. Denne protokol kører under IPv4 adresseringsordningen.