Sådan aktiveres Telnet Server 2008

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2008. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Administrer server.' Dette åbner et vindue, der viser flere muligheder for din server. Klik på 'Tilføj funktioner' på højre side af vinduet.

2.

Kontroller 'Telnet' -tjenesten fra listen over funktioner, der er tilgængelige for Windows 2008. Klik på 'Næste' efter at du har valgt funktionen. Installer også andre funktioner sammen med Telnet-tjenesten, hvis du vælger.

3.

Klik på 'Afslut' på det sidste skærmbillede. Telnet-tjenesten installeres på din server. Hvis du bliver bedt om at genstarte serveren, skal du klikke på 'Genstart' for at genstarte computeren, så ændringerne træder i kraft.

Telnet er en lille tjeneste, der kører på Windows 2008 og giver administratorer mulighed for at køre kommandolinjeprogrammer fra deres lokale stationære computere. Desktop-softwaren er ikke installeret, når du læser Windows 2008. Telnet skal installeres for adgang fra din lokale computer. Telnet er et praktisk værktøj til administratorer, der foretrækker at skrive kommandoer i stedet for at bruge grafiske grænseflader til at administrere servere.