Windows Mobile Won 't Connect

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Geninstaller driverne. Klik på 'Start' -menuen og indtast 'Enhedshåndtering' i søgefeltet nederst i menuen. Klik på 'Enhedshåndtering' under 'Programmer', når Windows er færdig med at søge.

2.

Klik på feltet ud for 'Netværksadaptere.' Højreklik på noteringsnavnet 'Microsoft Windows Mobile Remote Adapter.' Vælg 'Afinstaller' fra pop op-menuen.

3.

Klik på feltet ud for posten for 'Mobil enheder'. Højreklik på listen for 'Microsoft USB Sync.' Vælg 'Afinstaller' fra pop op-menuen.

4.

Afbryd din Windows Mobile-enhed, og tilslut den igen. Driverne geninstalleres, når du tilslutter enheden igen.

5.

Kontroller, om Windows Live OneCare er aktiveret. Hvis det er aktiveret, skal du dobbeltklikke på 'OneCare' -ikonet for at starte programmet.

6.

Vælg 'Change OneCare-indstillinger' fra panelet til venstre.

7.

Vælg fanen 'Firewall' og klik på knappen for 'Firewall Connection Tool.' Markér afkrydsningsfeltet 'ActiveSync / Windows Mobile Device Center - synkroniser mine mobilenheder med min computer' placeret nederst på listen. Vælg 'OK'.

Vælg knappen 'Avancerede indstillinger' på fanen Firewall, der findes under 'Firewall Connection Tool', der tidligere blev brugt. Vælg fanen 'Porte og protokoller' og klik på 'Tilføj'.

9.

Navngiv porten 'Windows Mobile Device Center.' Indstil protokollen til 'TCP' og Port Range til '5721' i begge felter. Indstil 'Indgående [lokale porte]' under rullemenuen 'For forbindelser'. Indstil omfanget til 'Lokalt netværk'. Klik på 'OK' for at gemme dine valg.

Uanset om du er en ny bruger eller en erfaren professionel, kan forbindelsesproblemer være vanskelige at finde ud af. For Windows Mobile-brugere kan det ikke være en frustrerende prøvelse at ikke forbinde din enhed. Windows Mobile-brugere skal tage et par fejlfindingstrin, hvis de har problemer med forbindelsen.