Linksys Wireless Security Options

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Linksys trådløse routere og adgangspunkter tilbyder forskellige trådløse netværkskonfigurationer til forskellige netværk og scenarier. Nogle trådløse netværk er designet til at være helt åbne og tillade ubegrænset adgang. Andre bruger adgangskoder og nøgler til varierende krypteringsstyrke for at sikre den underliggende trådløse netværksinfrastruktur. Tag dig tid til at undersøge, hvilken type trådløst netværk der oprettes for at indstille de rigtige muligheder inden for Linksys trådløse router eller adgangspunkt.

Sikkerhedstype

Sikkerhedstypen refererer til den krypteringsstandard, der skal anvendes. Indstillingerne er deaktiveret WEP; WPA Personlig eller Enterprise; og WPA2 Personal eller Enterprise. Deaktiveret fjerner al trådløs sikkerhed og efterlader det trådløse netværk helt åbent for adgang. WEP er en ældre trådløs krypteringsstandard, som ikke længere anbefales til brug, da WEP-nøglen kan brydes inden for få minutter på moderne computerenheder. WPA og WPA2 er ens, men bruger forskellige krypteringsalgoritmer, idet WPA2 er den nyere og sikrere version. Til brug i hjemmet skal 'Personlig' varianten anvendes. Til virksomhedsbrug er 'Enterprise' -versionen en mulighed, da den inkorporerer med eksisterende virksomhedsnetværk 802.1x sikkerhedsinfrastrukturer.

Adgangskode eller nøgle

Forskellige krypteringsstandarder bruger forskellige typer nøgler eller adgangskoder. WEP kræver en 64-bit eller 128-bit krypteringsnøgle i hexadecimal. WPA og WPA2 kan bruge numeriske eller tekstadgangskoder af forskellig længde.

MAC-filter

Indenfor Linksys-router kan du konfigurere routeren til kun at genkende bestemte enheder. Disse enheder identificeres ved deres MAC (Media Access Control) adresse. Dette er også kendt som en hardwareadresse, da den 'brændes' på den trådløse netværksenhed og ikke kan ændres.

Standardadgangskode

Selv om dette påvirker både kablet og trådløst netværk, er det meget vigtigt at ændre standard router eller adgangspunkt adgangskode. Standardadgangskoden til Linksys-enheder er 'admin' uden citater. Ved at ændre standardadgangskoden øges netværkssikkerheden, fordi kun de brugere, der har adgangskoden, vil kunne logge ind på routeren eller adgangspunktet for at ændre de øvrige sikkerhedsindstillinger.