Sådan deler du filer på et Windows Vista-hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværk og Internet' og derefter 'Netværks- og delingscenter'.

2.

Klik på 'Tænd for netværksopdagning', hvis den er indstillet til 'Fra'.

3.

Klik på 'Tænd fildeling', hvis den er indstillet til 'Fra'. Vælg enten 'Tænd for deling, så enhver med netværksadgang kan åbne filer' eller 'Aktiver deling, så alle med netværksadgang kan åbne, ændre og oprette filer', afhængigt af dine personlige præferencer. Klik på 'Tænd for printerdeling', hvis du vil.

4.

Klik på 'Anvend' for at gemme ændringer, indtast dit administratoradgangskode for at bekræfte ændringerne og derefter gennemse til nogle dokumenter du vil dele. Højreklik på en mappe og klik på 'Del', og udfyld derefter et navn og detaljer for den delte mappe.

5.

Gentag disse trin med alle computere for at fuldføre fildeling setup på dit Windows Vista hjemmenetværk.

Ved at dele filer på dit hjemmenetværk i Vista kan du overføre og se dokumenter eller filer på alle hjemmecomputere, uanset hvor du er i huset. Dette er især nyttigt, hvis du bruger en computer som et mediecenter og en anden computer til at gemme dine arbejdsdokumenter. Med en tredje computer kan du derefter få adgang til det medie og de dokumenter på en bærbar computer med lidt plads på den. Windows Vista-fildeling via netværket er en simpel proces at konfigurere, der kun skal gøres en gang.