Sådan opretter du et Adhoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer værtscomputeren til et adhoc-netværk. Klik på knappen 'Start' på proceslinjen og vælg 'Netværk'. Klik på knappen 'Netværk og delingscenter'. Klik på linket 'Opsætning af forbindelse eller netværk' i venstre sidepanel. Vælg 'Konfigurer et trådløst ad hoc-netværk (computer til computer)', og klik derefter på 'Næste'.

2.

Konfigurer en trådløs adhoc-netværksforbindelse. Klik på 'Næste' og indtast et netværksnavn i feltet 'Netværksnavn'. Vælg 'Sikkerhedstype' og indtast en 'Sikkerhedsnøgle / Pass-sætning.' Klik på 'Næste', når du er færdig.

3.

Vælg, hvad du vil dele med andre computere på adhoc-netværket i listen 'Deling og opdagelse'. Du kan f.eks. Aktivere fil- eller printerdeling.

4.

Aktiver internetforbindelse, hvis det ønskes. Klik på 'Vis status' for den forbindelse, du vil dele, og klik derefter på knappen 'Egenskaber' under 'Aktivitet'. Klik på fanen 'Deling' og vælg 'Tillad, at andre netværkscomputere kan oprette forbindelse via denne computer.' Vælg 'Wireless Network Connection' under 'Home Networking Connection.' Klik på knappen 'OK'.

5.

Klik på 'Start' på proceslinjen og klik på knappen 'Tilslut til'. Du vil se navnet på din trådløse forbindelse opført. Klik på knappen 'Connect' for at logge på internettet.

6.

Konfigurer klientcomputeren til en adhoc-forbindelse. Klik på knappen 'Start' på proceslinjen og klik på 'Connect To' knappen. Der vises et vindue på dit skrivebord, der viser en liste over tilgængelige netværksforbindelser. Rul ned til det adhoc-netværk, du har oprettet, og klik på knappen 'Connect'.

7.

Marker afkrydsningsfeltet 'Gem dette netværk', når du er tilsluttet adhoc-netværk. En pop up-meddelelse, der siger 'Successfully linked to ad hoc' vises. Klik på knappen 'Luk'.

Opsæt et adhoc-netværk mellem to eller flere computere for at dele filer, eksterne enheder eller en internetforbindelse trådløst. Før hver computer er i stand til at oprette forbindelse til internettet, skal du tillade de andre computere at dele forbindelsen på din værtscomputer. Klientcomputerne vil så forbinde til adhoc-netværket og kunne få adgang til internettet.