Sådan opsættes en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer router

1.

Åbn en webbrowser og skriv 'http://192.168.1.1' i adresselinjen. Hvis du bruger en Netgear- eller D-Link-router, er adressen 'http://192.168.0.1', mens Microsoft Broadband-routere bruger 'http://192.168.2.1'.

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode i pop op-feltet. Standard brugernavne og adgangskoder er enten 'admin' eller en kombination af 'admin' og 'password'.

3.

Klik på fanen 'Grundlæggende indstillinger' og indtast 'vært navn 'og' domænenavn ', som din internetudbyder har angivet. Du kan også ændre routernavnet, hvis du ønsker det.

4.

Klik på 'Clone MAC-adresse', hvis din internetudbyder validerer via en MAC-adresse. Indtast MAC-adressen på den registrerede computer, eller klik på 'Klon denne computer', hvis den aktuelle computer er den registrerede computer hos internetudbyderen.

5.

Klik på 'Trådløs opsætning.'

6.

Indtast det ønskede 'SSID' for den trådløse forbindelse. SSID er netværksnavnet, der ses, når du tilslutter en bærbar computer.

7.

Vælg den ønskede type trådløs kryptering.

8.

Vælg 'Opret en adgangssætning', og skriv derefter både SSID og passordet. Disse vil være nødvendige for at logge ind senere.

9.

Vælg 'Send ikke SSID', hvis du vil have ekstra sikkerhed.

Tips og Advarsler

  • Andre indstillinger kan ændres, hvis din internetudbyder anmoder om sådanne ændringer, eller hvis du vil øge sikkerheden eller adgangen.
  • En router er et stykke hardware, der bruges til effektivt at splitte signalet båret af et Ethernet-kabel blandt flere computere. De fleste kommercielt tilgængelige routere tillader også en trådløs forbindelse til den samme internetkilde. For at kunne bruge en router skal den indstilles korrekt. Internetudbydere (ISP'er) som Comcast og AT u0026 T har forskellige måder at validere en internetbruger på deres tjeneste. Du skal muligvis finde ud af din internetudbyder, hvordan de validerer brugere, før du kan konfigurere routeren.