Sammenligningshastighed Sammenligninger for internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opkald

I mange år var den eneste mulighed for at oprette forbindelse til internettet dial-up. Den begrænsende faktor i en opkaldsforbindelse er 56 kilobytes per sekund. I virkeligheden nåede de fleste opkaldsforbindelser kun 53 kbps på grund af forordninger fra Federal Communication Commission og i praktisk brug var tættere på 48 kbps.

Digital Subscriber Line

DSL Internetforbindelser er langt hurtigere end opkald. De fleste DSL-virksomheder tilbyder forskellige pakker, der giver mulighed for varierende hastigheder. Disse hastigheder kan variere fra 768 kbps til 7,1 megabyte per sekund. En ulempe ved DSL er, at din hastighed vil mindske jo længere du er fra kilden.

Kabel Internet

Kabel Internet er ca. 70 gange hurtigere end opkald, med pakker der typisk tilbyder mellem 4 og 6 megabyte per sekund . Nogle udbydere tilbyder pakker, der går så højt som 8, 16 eller 20 Mbps, hvilket er hurtigere end den maksimale hastighed for DSL. Der er mange forskellige måder at få adgang til internettet, men ikke alle vil give dig den samme forbindelseshastighed. Opkaldsadgang er blevet overskredet af DSL og kabel. Hver metode til forbindelse til internettet har en anden forbindelseshastighed, og du bør vide om hver metode, inden du beslutter dig for, hvad der er bedst for dig.