Filprotokol Vs. Hypertekstprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Dataudvekslingsteknikker

Både FTP og HTTP bruges til at få adgang til data på et bestemt sted i et computernetværk. FTP angiver imidlertid brugen af ​​to netværksforbindelser (det vil sige en til styring af sessionen og en anden til adgang til data) i dataudvekslingssessioner, mens HTTP inkorporerer brugen af ​​kun en enkelt netværksforbindelse til både overvågnings- og dataudvekslingsoperationer.

Kryptering

FTP har ingen krypteringsteknik angivet til udveksling af følsomme og fortrolige data som adgangskoder eller brugernavne. Det betyder, at data, der overføres via FTP, ikke er kodet eller beskyttet mod ethvert angreb. Dette aspekt prioriteres i HTTP, som bruger flere krypterings- og databeskyttelsesteknikker for at sikre dataets integritet.

Header Information

HTTP indeholder altid headeroplysninger sammen med den fil, der overføres via forbindelsen. Denne headerinformation er grundlæggende sammensat af nogle yderligere data bytes, der præsenterer detaljer om selve filen. Disse oplysninger kaldes metadata (data om data), som ikke er til stede i filer, der overføres via FTP. FTP (filoverførselsprotokol) og HTTP (hypertekstoverførselsprotokol) er to grundlæggende og almindeligt anvendte protokoller, der anvendes til adgang til data via lokale og eksterne netværk. Disse to er de protokoller, der i sidste ende blev grundlaget for datadeling via internettet. Men i stedet for at have samme funktion; Disse to protokoller adskiller sig i mange henseender fra hinanden.