Hvad er en AFP-protokol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Protokollen oversætter filhåndteringskommandoer, der sendes fra en lokal computer til en server. Dette scenario er nødvendigt, når en computer bruges til at manipulere filer, der er gemt på en anden computer. Dette gør det muligt for den lokale computer at køre med sin egen kommandostruktur i stedet for at erhverve kommandoer på serveren.

Funktioner

AFP har tre elementer: en filsystemstruktur, kommandoer og algoritmer. Filsystemstrukturen registrerer alle filservere tilgængelige på netværket. AFP-kommandoer kan udstedes direkte af den lokale computer eller oversættes fra den lokale computers kommandosprog. Algoritmerne konverterer kommandoerne til handlinger.

Terminologi

Under AFP kaldes de tilgængelige filservere 'AFP- filsystem-synlige enheder. 'En' filserver 'er en computer, der tillader andre computere at få adgang til filer, der er bosiddende på harddisken (hvilket AFP kalder' volumener '). APF står for 'Apple Filing Protocol.' Det er en netværksprotokol for Apple Mac-computere. Op til Mac OS 9 var det hovedprotokollen til filtjenester. Det bruges også til at understøtte kommunikationssystemet 'Apple Talk'.