Sådan fuldføres en pc til pc Ethernet Transfer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Gør et overgangskabel

1.

Klip den ene ende af Ethernet-kablet ud og fjern 1 tommer isoleringen for at afsløre de fire par farvekodede ledninger. Unravel parrene, så alle otte ledninger er løs.

2.

Stil ledningerne og skær dem så de er 1/2 tomme lange og lige over.

3.

Ordne ledningerne, så farverne fra venstre til højre er hvide (med orange striber), orange, hvid (med grønne striber), blå, hvide (med blå striber) grøn, hvid (med lilla striber) og brun.

4.

Sæt ledningerne ind i RJ-45-stikket, med stikstikket nedad og sørg for, at de forbliver i ordentlig orden. Når den er helt indsat, skal en del af den ydre isolering være inden i stikket.

5.

Krymp RJ-45-stikket for at fastgøre det på kablet. Kablet kan nu bruges som et Ethernet-crossover-kabel.

Tilslutning og overførsel

1.

Tilslut de to ender af dit crossover-kabel til Ethernet-adapteren porte på de to computere, du ønsker at overføre data mellem.

2.

Vent, mens computere genkender, at de er tilsluttet et netværk. På ældre operativsystemer skal du muligvis køre en netværksopsætningsguide for at få computere til at genkende netværksforbindelserne.

3.

Åbn 'Netværk og delingscenter' på begge computere ved at højreklikke på netværksikonet og vælge det fra kontekstmenuen. Sørg for, at begge computere har fildeling og netværksopdagelse tændt, klik derefter på 'OK' og luk vinduet.

4.

Åbn Windows Stifinder eller en lignende filhåndtering på computeren der indeholder de filer, du ønsker at overføre. Udvid filtræet, så du kan se de andre computers delte mapper under delen 'Netværkssteder' i filtræet.

5.

Find de filer, du ønsker at kopiere, holde 'Ctrl' -tasten på tastaturet, når du klikker på dem for at vælge flere filer, hvis det er nødvendigt. Træk filerne til den anden computer i delen 'Netværkssteder' i filtræet og slip museknappen.

6.

Vent, mens filerne kopieres til den anden computer. Et statusvindue skal give dig et skøn over den resterende tid på overførslen. Når filerne er overført, kan du frakoble crossover-kabel.

Tips og advarsler

  • For at flytte filerne i stedet for at kopiere dem skal du holde 'Shift' tasten på tastaturet, når du slipper musen knap.
  • Computernetværk er nyttige til overførsel af filer fra en pc til en anden, da alle computere i netværket er forbundet til hinanden via et centralt hub. Opsætning af et netværk simpelthen at overføre filer er overdrevet, når du simpelthen vil overføre filer. En enklere løsning er at skabe en 'ren Ethernet' -forbindelse mellem de to pc'er, der forbinder dem med et specielt Ethernet-kabel kendt som et crossover-kabel. Hvis du ikke har et crossover-kabel til rådighed, kan du lave dine egne fra en standard Ethernet-kabel.