Sådan kører du en PHP-fil

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Upload din PHP-fil til en webserver. Du skal bruge loginadgang til serveren og generelt en FTP-klient til at sende filen.

2.

Sæt PHP-filen i en mappe, der er tilgængelig fra internettet. Dette afhænger af din serverkonfiguration.

3.

Gå til den webadresse, hvor filen er placeret. Hvis du lægger PHP-filen i en mappe under et bestemt domæne, vil filnavnet følge hovedwebadressen. For eksempel vil en PHP-fil, der hedder 'test.php' på dit domæne i mappen 'php', være på 'http://yourdomain.com/php/test.php.' Siden vil indlæse og køre PHP scriptet. Udgangen fra PHP vil blive vist sammen med enhver HTML i filen.

Tips og advarsler

  • Avancerede brugere kan køre PHP fra kommandolinjen i mest operativsystemer. Konfigurer og konfigurer stien til dit operativsystem til at genkende de binære filer til PHP, så koden kan udføres. Du skal muligvis også downloade ekstra software. Se PHP-dokumentationen til dit operativsystem for detaljer.
  • PHP er et programmeringssprog designet til webudvikling og brug. Næsten alle hjemmesider bruger PHP til at vise indhold og interagere med databaser. PHP-filer udføres server side, så du har brug for en server, der er i stand til at tolke PHP for at køre koden. Før du kan køre en PHP-fil, skal du uploade den til en server og få adgang til den via en webbrowser.